2020-2021 KYK Yüksek Lisans Bursu Hakkında Merak Edilenler

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursu Başbakanlık Bursu olarak da anılan, karşılıksız olarak maddi desteğe ihtiyaç duyan yüksek lisans öğrencilerine verilen burstur. KYK’nın yüksek lisans burs desteği, KYK’nın verdiği öğrenim kredisi ile karıştırılmamalıdır. KYK yüksek lisans burs desteği karşılıksız bir burstur ancak KYK öğrenim kredisinin geri ödemesi KYK tarafından istenmektedir.

KYK Yüksek Lisans Bursuna Kimler Başvurabilir?

KYK Yüksek Lisans Bursu’na her bölümden yüksek lisans öğrencisi başvurabilmektedir. KYK Bursu’ndan ikinci öğretimde okuyan (yani tezsiz yüksek lisans programına kayıtlı bulunan) ve vakıf üniversitesi öğrencileri de faydalanabilmektedir.

KYK Yüksek Lisans Bursuna Kimler Başvuramaz?

KYK Yüksek Lisans Bursuna 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere,

  • 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,
  • KYK’dan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
  • Öğrenim gördüğü öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
  • Yabancı uyruklu öğrenciler,
  • Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
  • Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
  • Hazırlık sınıfında öğrenim gören yüksek lisans öğrencisi
  • Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
  • Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,

Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler başvuru yapamazlar.

KYK Yüksek Lisans Bursu Hangi Durumlarda Kesilir?

KYK Yüksek Lisans Bursu, burs alan öğrencinin başarısız olması, öğrenim gördüğü öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, öğrencinin burstan vazgeçme, izin alma, kayıt dondurması, sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, öğretim kurumunun kapatılması, kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması ve kesin hükümle mahkum olması durumlarında kesilmektedir.

KYK Yüksek Lisans Bursuna Nasıl Başvurulur?

KYK Yüksek Lisans Bursu başvuruları diğer KYK bursları gibi KYK’nın internet sitesi aracılığıyla yapılmaktadır. KYK başvuru tarihleri genellikle öğretim yılı başlangıcı sırasında gerçekleşmektedir. KYK Yüksek Lisans Bursu’na başvuru yapmak için önce KYK’nın internet sitesindeki form doldurulmalıdır. KYK’nın internet sitesinde kendi sayfanızdaki bilgilere göre istendiği takdirde belgelerinizle birlikte KYK Bölge ve Yurt müdürlüklerine müracaat etmeniz gerekmektedir.

Başvuru belgeleri ve tarihleri için KYK resmi sitesini ziyaret ediniz.

Author: Yüksek Lisans Eğitimi

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments